• Šolsko leto 2016 / 2017
Bodoči učenci na iobisku

Danes so nas obiskali vedoželjni bodoči prvošolčki in z nami preživeli prijetno dopoldne

Nagradni izlet

Nagradni izlet smo pričele na železniški postaji Domžale, od koder smo se z vlakom odpeljale v Ljubljano. Naš prvi postanek je bil v Lutkovnem gledališču. Predstavo »Tajno društvo PGC« smo si ogledale ob 9.30 uri. Nad predstavo so bila dekleta zelo navdušena in komentar, da bi si želele s šolo večkrat v gledališče, je to tudi potrdil. Po ogledu predstave smo se ustavile pre vodnjakom na Krekovem trgu, kjer smo v fotografski objektiv ujele Jerneja Kuntnerja in Nino Ivanič, igralca, ki sta puncam zelo dobro poznana iz televizije. Odpravile smo se mimo Mestnega do starega trga in preko Čevljarskega mostu do Novega trga, naravnost do NUKa, kjer smo povedali nekaj besed o fasadi Plečnikove stvaritve, nato pa smo se odpravile še v Mestni muzej. Tam smo si s pomočjo otroških vodnikov »Žabje skrivalnice z Ljubo in Ano« ogledale stalno razstavo o zgodovini Ljubljane »Obrazi Ljubljane«. Ogledali smo si ostanke rimske ceste in preučevale taktile iz rimskih časov, pa tudi nekaj koliščarskih ostankov in drugi malo novejših. Na hitro pa smo šle tudi skozi začasno razstavo o tovarnah »Nova doba prihaja« in se ustavile v sobi muzejskega krožka »Stop, otroškemu delu«. Dekleta so napisala nekaj svojih mnenj o otroštvu in otroškem delu. Iz muzeja smo se odpravile na sladoled, nato pa še v Narodno galerijo, kjer smo imele delavnico \"Prisluhni mi\". Podrobno smo si ogledale slike Ivane Kobilice in Jožefa Petkovška, ter zaigrale nekaj prizorov s slik. S to delavnico smo zaključile naš izlet, ki je bil zabaven a hkrati tudi poučen!

OŠ Dob ponesla občino Domžale v EVROPO

Z raziskovalnimi nalogami in njihovo predstavitvijo so si učenci zaslužili strokovno ekskurzijo v muzej v München, obisk Evropskega parlamenta v Strasbourgu in ogled Zeppelin muzeja v Friedrichshafenu.

Kulturni dan

Šolski parlament

Mednarodni natečaj - Plakat miru

Deli sta nastali za mednarodni natečaj "Plakat miru." 1. Slika, ki prikazuje avto s srečnimi vozniki je delo Tanje Premk, 8.b. Delo je bilo uvrščeno med prvih 20 v državi in bo spomladi razstavljeno na razstavi Plakat miru. 2. Temnejša slika, ki prikazuje žensko, ki ji iz očesa odhaja cel svet, je delo Helene Per, 8.a.Naslov je Harmonija.

Učenje kitajščine

Prvi del šolskega leta je že skoraj za nami. V tem času smo na šoli že tudi uspešno zaključili interesno dejavnost KITAJŠČINA, ki smo jo v letošnjem letu zastavili nekoliko drugače. Odločili smo se za bolj intenzivno obliko poučevanja, tako da so učenci prihajali k pouku dvakrat tedensko po dve uri. Ta oblika se je izkazala kot zelo učinkovita, saj so učenci izredno hitro napredovali. Nad tem, kako veliko so se tako uspeli naučiti, je bila navdušena tudi njihova mentorica, magistrica sinologije Su Ping.

Kope 2\'17 / 3

Delo in zabava :))

Kope 2017 / 2

Kope 2017

Po dolgih letih imamo končno spet zimske razmera. Vsi smo odlično in uživamo v zimski idili. Vsak dan smo boljši smučarji, saj treniramo v deželi Tine Maze.

Čarovnija

Novoletni sejem

Gasilsak vaja

Na šoli je prišlo do uhajanja strupenih plinov v učilnici kemije. Po sprožitvi detektorja plina se je sprožil alarm. Učenci so zapustili šolo v petih minutah, v tem času pa so prihiteli gasilci Gasilskega prostovoljnega društva Dob. Posredovana jim je bila informacija, da nekaj učencev ni prišlo iz kletnih prostorov in se predvideva, da je prišlo do zastrupitve s plinom. Gasilci so odkrili vse ponesrečenci in jih prenesli na varno, kjer jim je bila nudena prva pomoč. Po temeljitem prezračenju prostorov so se učenci in učitelji vrnili v šolo in nadaljevali s poukom. Na srečo je šlo samo za izmišljen scenarij in vajo.

Zagorje Junij 2016

Pevski zbor na poti do zlatega priznanja foto: Janez Eržen

Sprejem prvošolčkov

Naši prvošolčki so uspešno prestali preizkus in bili sprejeti v šolsko skupnost OŠ Dob :)

Starejši mlajšim

V tednu otroka starejši vsak dan prvo šolsko uro berejo mlajšim

Simon hrošček na obisku

Prvošolčke je obiskal Simon hrošček v spremstvu podžupanje gospe Renate Kosec

Strunjan - poletna šola v naravi 1

Po prvem dnevu ogledov Postojnske jame in Pirana je delo v šoli v narivi v polnem teku. Pridno se učimo plavati in spoznavamo obmorski svet. Lep morski pozdrav.

ŠD 1. in 2. razredi

1. ŠPORTNI DAN ZA 1. IN 2. RAZRED V četrtek, 15. 9. 2016, smo se učenci in učiteljice 1. in 2. razredov v lepem, sončnem vremenu odpravili na pohod proti Domžalam. Šli smo mimo Podrečja, prečkali Kamniško Bistrico in se ustavili pri OŠ Domžale. Najprej smo pojedli malico nato pa so se otroci igrali na igralih. Po isti poti smo se malce utrujeni a še vedno razigrani vrnili v Dob. Mateja K. Jesenovec

Dostopnost