DOGODKI KRTKOV V ŠOLSKEM LETU 2020-2021

ZADNJI DNEVI V 5. K RAZREDU

Bližal se je konec letošnjega šolskega leta, mi pa smo se veselili še zadnjih skupnih dogodivščin v petem razredu. Najprej smo se skupaj s petošolci iz Doba podali na raziskovanje Škocjanskih jam. Bili smo očarani nad lepotami, ki jih skriva slovenski kraški svet. Ne boste verjeli, prehodili smo 800 stopnic. V jami je bilo prijetno hladno, občudovali smo kapniške oblike in prisluhnili zvokom reke Reka. Pot domov smo si popestrili s petjem.

V naslednjem tednu smo se skupaj  odpravili na odkrivanje značilnosti obsredozemskega sveta. Ogledali smo si Piran, Strunjanske soline in se osvežili v morju ob slovenski obali. Super je bilo.

Naših dogodivščin še ni bilo konec. V petek, 18.6.2021, smo za starše pripravili kulturni program s katerim smo se poslovili od letošnjega šolskega leta in krtinske šole. Skozi skupno šolanje smo se vedno bolj zavedali kako pomemben je pogovor. Tudi naša predstava je potekala v obliki pogovora. Naslov POGOVARJAMO SE. Druženje smo nato nadaljevali s spanjem v šoli. Najprej smo uživali na šolski zelenici in dvorišču ob skupni igri, pogovoru. Spali smo bolj malo. Toda, ko se je zdanilo, smo bili že pripravljeni na zajtrk in igro na igrišču. Energije je bilo še dovolj. Nekaj smo jo odnesli še domov, kjer smo si vzeli čas za počitek.

Zadnje dni, pred počitnicami, so nam bili sončni žarki zelo naklonjeni. Potrebovali smo ohladitev. Poiskali smo jo kar v bližnji Radomlji.

Dogodki zadnjega meseca na podružnični šoli Krtina nam bodo ostali v prijetnem spominu.

POČITNICE PRIHAJAMO.

petošolci PŠ Krtina

PEVSKO-GLEDALIŠKI UTRINKI 5.K

Nekateri učenci petega razreda so svoj čas in talente z veseljem pokazali in razvijali pri pevskem zboru in glasbenem gledališču. Počivali niso niti v času dela na daljavo. Učili in ponavljali so besedila pesmi ter se preizkusili v oblikovanju lutkovne predstave. Učiteljici, Elizabeta in Lidija, sva ponosni na vas. Vedno ste bili pripravljeni na nove izzive in k cilju pomagali s svojimi idejami. Želiva si, da vztrajate v dejavnostih povezanih s kulturo in za njih navdušujeta tudi ostale. Kultura nas bogati in verjameva, da so tudi vaša šolska leta zaradi njih bogatejša. Srečno s kulturo! 

KRTINSKE VODNE IGRE

Zadnji torek pred poletnimi počitnicami smo preganjali vročino z vodnimi igrami. Učenci od 1. do 4 razreda so se zbrali v športnem parku in se zabavali ter hladili z vodo. Vodo so priskrbeli gasilci PGD Studenec, za kar smo jim zelooo hvaležni.

Učiteljice so pripravile zabavne igre z različnimi pripomočki, gasilci pa so poskrbeli, da nam vmes ni bilo vroče:)

POZDRAV POLETJU V 2. K

Zadnji teden pouka smo začeli s prijetnim dnevom polnim najrazličnejših dejavnosti.

Učenci so si izdelali svoje družabne igre, na vrtu smo se igrali pantomimo, risali smo z nogami, v razredu spletli pajkovo mrežo, gradili stolp iz igralnih kock, predvsem pa smo se zelo zabavali.

Čudovit uvod v brezskrbne poletne dni.

ZAKLJUČNO DRUŽENJE VEDOŽELJNIH

V petek, 11.6.2021, smo se v šoli zbrali vedoželjni učenci in učenci, ki so se letos udeležili tekmovanj, na skupnem druženju. Najprej smo prisluhnili predstavitvi ga. Tanje Pečjak, ki nam je predstavila svoje delo, nas razveselila s testom iz katerega smo naredili slastno pecivo s katerim smo posladkali tudi naše domače. Iz pekarske delavnice smo se podali v svet likovnega ustvarjanja na zelenici ob šoli. Ob usmeritvah učiteljice Tine Lanišek, so nastali akvareli in hišice iz das mase. Našega ustvarjanja niso zmotili niti črni oblaki, ki so se zbirali nad nami. Izdelki so nastali. Kaj pa sedaj? Ne nismo šli domov. Tokrat nam je prostor za spanje nudila kar naša krtinska šola. Na tleh in v spalnih vrečah. Po odlični večerji čokoladnih in marmeladnih palačink, smo se družili v razredu ob pogovoru in igranju družabnih iger. Ne izdamo vam koliko je bila ura, ko so se zaprle naše očke. Sobotno jutro je bilo najprej namenjeno pospravljanju, nato pa zajtrku. Sadni jogurt in rogljički so nam zelo teknili.

Za naše želodčke sta poskrbeli PEKARNA PEČJAK in KMETIJA pr PAŽBAR. Obema Tanjama se zelo lepo zahvaljujemo.

Zabavno je bilo.

Vedoželjni učenci ter učiteljici Lidija in Tjaša

NARAVOSLOVNI DAN 1. IN 2. RAZREDA

Prvi in drugi razred bi v začetku junija moral oditi na tabor v CŠOD Fara ob Kolpi in ker je zaradi epidemije tabor odpadel, sta se dva izvajalca iz CŠOD-ja pripeljala k nam v Krtino. Po razredih so se razdelili v skupine in najprej je prvi razred spoznal lokostrelstvo in se preizkusil v streljanju z lokom. Drugi razred je medtem odšel v gozd, kjer so iskali male živali in si jih ogledali pod lupo. Z zavezanimi očmi so hodili ob vrvici in prisluhnili zvokom gozda.

Nato sta se razreda zamenjala in na koncu smo se vsi dobili v gozdu, kjer so v manjših skupinah s kresilnim kamnom poskusili zakuriti ogenj in iz šotorskih kril postaviti šotore.

Otroci so celo dopoldne zelo uživali, lepo sodelovali in se naučili veliko novega.

USTVARJANJE IZ ZAVRŽENIH OBLAČIL

V okviru Ekošole sodelujemo pri projektu NE ZAVRZI OBLEK, OHRANI PLANET. Po pogovoru o oblačilih, njihovem nastanku, problemih hitre mode… so otroci v šoli prinesli nekaj rabljenih oblačil, z katerih smo nato izdelali nove predmete. Iz majice je najlažje narediti praktično vrečko, ki jo lahko uporabimo za prinašanje nakupljenega iz trgovine, iz manjših majčk pa nastane simpatična vrečka za copate. Rokave majic smo spremenili v zaščitne maske za obraz.  Prav tako smo maske šivali tudi tako, da smo ohranili motiv. Otroci so si izdelovali tudi zapestnice, trakove za lase in druge uporabne predmete. Nekateri so postali pravi mali kreatorji. Pri delu smo se vsi zelo zabavali.

SVETOVNI DAN MLEKA

1 .junija praznujemo svetovni dan mleka in ta dan smo obeležili tudi v 2. k razredu, seveda v duhu Ekošole. Z učenci smo si ogledali prosojnice, ob katerih smo se naučili veliko novega. Po pogovoru so se učenci pripravili na delo v skupinah. Vsaka skupina je dobila svojo temo: molžno žival (ovca, krava, koza), Velika Planina in rastlinska mleka. Slednja postajajo vse bolj prisotna v dietah otrok, otroci pa o njih zelo malo vedo oz. si ne znajo predstavljati kako iz recimo lešnika dobimo mleko. Pri nastajanju plakatov so se učenci upirali na lastno znanje, odgovore pa smo iskali tudi na spletu.
Na koncu so skupine svoje plakate tudi predstavile. Naše raziskovanje mleka pa se tu še ni končalo. Skupina, ki je raziskovala krave je namreč ugotovila, da dajejo kmetje kravam ime po neki njihovi lastnosti oz. zanimivi okoliščini ob njenem prihod na svet. Za domačo nalogo so imeli učenci tako obisk bližnje kmetije, kjer so se pozanimali, kako je kravam ime in zakaj. Tako smo dobili zabaven seznam, na katerem najdemo npr. kravo malto, ki ji je tako ime, ker so v času njene kotitve delali malto, Brci je tako ime, ker rada brca, Jafa pa po piškotih, ki jih imajo domači otroci radi.

NARAVOSLOVNI DAN ČETRTEGA RAZREDA V ARBORETUMU

Težko pričakovani topli spomladanski sončni žarki, so nas privabili na prvi pravi šolski izlet v letošnjem šolskem letu. Z avtobusom smo se odpeljali v Arboretum, kjer smo si ogledali veliko zbirko dreves in grmov. Na poučnem, opazovalnem sprehodu, smo ponovili znanje o kraljestvih živih bitij in izvedeli veliko novega o drevesih in grmih. Privoščili smo si tudi sladoled.

OB 60-LETNICI BRALNE ZNAČKE

V ponedeljek, 24. 5. 2021, smo se učenci 5. k razreda priključili ZOOM prireditvi ob dnevu bralne značke. Vodil jo je pisatelj Primož Suhodolčan. Nismo veliko pogovarjali o knjigah, ampak o povesem drugih stvareh. Primož nam je zaupal kar nekaj zabavnih zgodbic. Mislim, da smo vsi zelo uživali.

Živa Oražem, 5.k

SVETOVNI DAN ČEBEL

Slovenija je v okviru Organizacije Združenih narodov (OZN) predlagala, da se 20. maj razglasi za svetovni dan čebel. Po treh letih mednarodnih prizadevanj so države članice Združenih narodov 20. decembra 2017 soglasno potrdile predlog Slovenije in tako je 20. maj razglašen za svetovni dan čebel.

Več o tem si lahko prebereta na: https://www.worldbeeday.org/si

Četrošolci so pri likovni umetnosti ustvarjali prav posebne čebele: tehnika grafika – kolografija.

MAJ V PODALJŠANEM BIVANJU

Mesec maj nas letos malo heca z lepim vremenom in zato v podaljšanem bivanju izkoristimo vsak sončni žarek in hitro odidemo ven. Tako zunaj ustvarjamo, delamo domačo nalogo, imamo piknike in se igramo. Ko nas dež prežene v učilnice, se imamo super tudi notri, plešemo, ustvarjamo in se igramo.

GIGO GONILA


V sredo, 12. 5. 2021, smo se nekateri vedoželjni učenci in nekateri učenci dodatnega pouka zabavali s sestavljanjem gigo gonil. Ob delu smo se zelo zabavali. Naučili smo se še nekaj novega. Nekateri smo delali v skupinah, nekateri pa sami ali v paru. Delo nam je omogočila učiteljica Lidija. Nastali so zelo lepi izdelki.

Živa Oražem, 5. k

EKO DAN V 1. RAZREDU

Na Svetovni dan Zemlje smo v prvem razredu izvedli čistilno akcijo in pobirali smeti okoli šole. V podaljšanem bivanju pa smo se pogovarjali o ločevanju odpadkov in lepili predmete iz revij v različne smetnjake narisane na liste papirje.

SPET V ŠOLI

Četrtošolci smo se zelo razveselili, ker smo se zopet družili v šoli. Prvi dan običajnega pouka smo izkoristili za skupinsko delo. Tekmovali smo v sestavljanju likov, postavljanju stolpa iz špagetov in vsak si je izdelal svoj lesen voziček, ki ga lahko poganja moč zraka. Zelo smo se zabavali in lepo vstopili v nove učne dni.

POMLADNO DOGAJANJE V OPB 1. K

V podaljšanem bivanju v 1. razredu smo bili marca ustvarjalni. Ob gregorjevem smo naredili drevesa z gnezdi in ptički. Pred veliko nočjo pa smo naredili kokošje družine. Toplo sonce nam je omogočilo, da smo ustvarjali že zunaj, ob čemer še posebej uživamo.

Zadnji marčevski dan nam je učiteljica Petra pripravila lov na jajčka. Vsak otrok je moral najti jajček s svojim imenom. V njem se je skrivalo sladko presenečenje.

TEHNIŠKI DAN V 3. k – DARILO ZA MATERINSKI DAN

Z učenci smo imeli tehniški dan, kjer smo izdelovali darilca za naše mamice. Šivali smo, strigli, zlagali, lepili. Malo pa smo povadili tudi samostojno pisanje, saj je vsak za svojo mamico napisal sporočilo. Otroci so v izdelovanje vložili vso svojo ljubezen, delali so zagnano, natančno, zavzeto! Cele 4 ure brez odmorov 😉 Tako se pripravlja presenečenje samo za najboljše mamice.

ZAKLJUČEK KULTURNEGA MESECA

Učenci so nestrpno čakali razglasitev rezultatov šolskega tekmovanja iz lepopisa, ki smo ga izvedli v mesecu januarju, kot del kulturnega meseca. Ob tem je nastal kratek filmček z naslovom Povodni mož, s katerim smo zaključili kulturni mesec na naši šoli.

Filmček Povodni mož

TEHNIŠKI DAN V 5. k – SLAMNIKARSTVO

V torek, 16. 3. 2021, smo imeli učenci 5.  razredov tehniški dan-slamnikarstvo. Potekalo je prek ZOOM-a. Pred srečanjem smo si učenci ogledali filmček o pletenju kit iz slame. Poslušali smo dve zgodbi, ki sta bili povezani s slamnikarstvom.

Po končani zgodbi, smo se iz učilnice vklopili na ZOOM srečanje. Tako smo bili lahko tudi v teh časih vsi skupaj v muzeju slamnikarstva v Domžalah. Pokazali so nam, kako se slamnik naredi. Od sejanja žita do okraševanja slamnika. Sedaj vemo, koliko dela je potrebno in lahko razumemo, zakaj so bili nekateri slamniki veliko vredni, če so bili delani ročno.

Po malici smo si preko ZOOM-a ogledali še Menačenkovo domačijo. Pokazali so nam tudi razstavljene umetnine v delu hiše, ki je bil prej hlev.

Sledilo je samostojno delo. Ustvarjali smo slamnike. Seveda ne prave. Naredili smo jih iz kartona, zamaškov, različnih vrvic in okrasnih trakov. Nanje smo nalepili še magnetke, tako da jih imamo za darilo za materinski dan.             

Živa Oražem

VEDOŽELJNI: PREDSTAVITEV GODBE DOMŽALE

V četrtek, 18. 2. 2021, smo bili vedoželjni priča predavanju, kjer smo imeli na pecljih ušesa in oči. Matej Primožič nam je predstavil godbeništvo, bolj natančno Godbo Domžale. Predstavitev je bila zelo dinamična, saj smo večino časa opazovali in poslušali godbene zvoke v različnih stilih, izvedbah in to preko kakovostnih video posnetkov. Matej je domžalski godbenik že več kot 30 let, zato godbeništvo na splošno, še posebej pa našo godbo zelo dobro pozna. Predstavil nam je številne goste, s katerimi so do zdaj sodelovali (Lea Sirk, Tilen Artač, Eva Černe, Vlado Kreslin …), še posebej pa smo spoznali raznolike načina godbenega nastopanja. Godba Domžale poleg zanimivih vsebin, druženja in glasbenega ustvarjanja ponuja tudi učenje godbenih inštrumentov, zato nas je med poslušalci kar nekaj, ki nas je zasrbelo med prsti, da bi tudi sami postali godbenice in godbeniki. Kogar karkoli zanima o današnji temi vabljeni godbeno spletno stran ali njihov YT kanal. Bravo Matej in Godba Domžale.

Zapisala Martina Lipar

KULTURNO IN PUSTNO DOGAJANJE NA ŠOLI

Prvošolci so bili zelo veseli vrnitve v šolo, kjer so lahko veselo ustvarjali. Ob kulturnem dnevu so si ogledali filmček, ki so ga ustvarile krtinske učiteljice o Dr. Francetu Prešernu. Z ogljem so upodobili pesnika in se posladkali s Prešernovimi kroglicami. Prav zabavali so se ob ustvarjanju pustnih izdelkov. Na pustni torek so prišli našemljeni, peli pustne pesmice in se mastili s krofi. Sprehodili so se tudi po Krtini, se ustavili ob učenčevih hišah ter zapeli eno pustno. Za nagrado pa so dobili majhen posladek. V podaljšanem bivanju so imeli prireditev Pokaži kaj znaš in so se predstavili s svojimi plesnimi točkami.

Učenci v podaljšanem bivanju so delali pisane verige in klovne in okrasili glavni vhod in hodnike.

Tretješolci so pri likovni umetnosti izdelali prav posebne kurente iz časopisa in barvnih trakov.

Šola izgleda spet veselo, ker smo jo okrasili z našimi izdelki.

KULTURNI UTRINKI NAŠE ŠOLE

ZGODBA O FRANCETU PREŠERNU
Tokrat smo se učiteljice podale na pot ustvarjanja in za vas pripravile program ob slovenskem kulturnem prazniku. Vabljeni k ogledu.

Povezava do ogleda: Zgodba o Francetu Prešernu

KRTINSKI KULTURNI UTRINKI

so nastali na pobudo gospe Danni Stražar, ki že dolga leta živi in dela na Švedskem, kjer poleg prevajalskega dela poučuje tudi kitaro in slovenski jezik. V preteklem letu je gostovala na naši šoli in predstavila svoje delo, kulturo in življenje na Švedskem. Tokrat pa nas je povabila, da s svojimi prispevki sodelujemo na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku. Krtinski učenci in učiteljice smo vedno veseli novih izzivov, zato smo se z veseljem odzvali in pripravili nekaj točk, ki si jih lahko ogledate na spodnji povezavi. Prireditev je potekala v soboto, 6. 2. 2021 v popoldanskem času po ZOOMu. Obiskovalcev je bilo zelo veliko, med njimi tudi veleposlanik RS V Kopenhagnu, g. Edvin Skrt ter izseljenski duhovnik, g. Zvone Podvinski, ki sta vse lepo pozdravila in se zahvalila za čudovit program. Program so pripravili učenci slovenskega jezika iz Nemčije, Danske, Švedske in Slovenije. Vsaka država pa se je oglasila tudi v živo in našo šolo je predstavil tretješolec Luka Stražar, ki je prenesel naše skupne pozdrave in predstavil točke. Lepo je bilo videti naše izseljence, ki se trudijo, da slovenska beseda in pesem tudi v tujini ne zamreta. Kultura ne pozna meja, če jo le nosimo v srcu in veseli smo, da smo s pomočjo sodobne tehnologije lahko bili del čudovite mednarodne prireditve.

 Povezava do videoposnetka: https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=h1KOavWGMnLYobqUcUEmgJVp

 Program prireditve: http://Prireditev-ob-kulturnem-prazniku-2021Download

USTVARJAMO V OPB-JU 3. RAZREDA

 Med podaljšanim bivanjem v tretjem razredu smo odšli v gozd. Tam smo iz slanega testa ustvarjali drevesom obrazke. Ob tem smo se zelo zabavali. Bilo je tudi veliko časa za prosto igro in raziskovanje gozda.

V GOZDU JE SUPER!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

VEDOŽELJNI: ODPOTOVALI SMO V AFRIKObesedilo

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

BOŠTJAN GORENC PIŽAMA NA OBISKUbesedilo

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

VEDOŽELJNI: SREČANJE Z ŽIGOM KOKALJEM

V petek, 5. februarja, je vedoželjnim četrtošolcem in petošolcem doc. dr. Žiga Kokalj, geograf in doktor znanosti predstavil svoje delo. Ob bogatem slikovnem gradivu je zvedavim učencem približal raziskovalno delo na področju vesolja z daljinskim zaznavanjem in s satelitskimi posnetki ter raziskovalno odpravo v Južno Ameriko, natančneje Mehiko.

Učenci so ga z zanimanjem poslušali, nekateri kar odprtih ust, saj so imeli pred seboj strokovnjaka, z bogatimi izkušnjami in poklicem, katerega marsikdo med nami ne pozna dobro. Novih informacij lačni učenci so imeli največ vprašanj o arheološki odpravi v Mehiko, načinom dela ter o tamkajšnjih živalih.

Odziv učencev je bil zelo dober, zato se bomo učiteljice potrudile ter v goste povabile še kakšnega zanimivega gosta. (Martina Lipar)

                                                                                              

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

DAN BREZ RAČUNALNIKA V 5.K

V petek, 22. 1. 2021, smo imeli petošolci »dan brez računalnika«. Vse, kar smo morali narediti na računalniku je bila oddaja naloge. Navodila smo pogledali že prejšnji dan tako, da nam tudi zaradi tega ni bilo treba pogledati na računalnik. Sestavljali smo zgradbe, hiše, avtomobile, restavracije…

Zelo smo se zabavali in nastali so lepi izdelki. (Živa Oražem)

                                             

SLIKOVNI PRIKAZ:

https://youtu.be/nYGyEGUEpQQ

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

PRAZNIČNO VOŠČILO UČITELJIC PODRUŽNIČNE ŠOLE KRTINA

Učiteljice smo pripravile prav posebno voščilo za učence in starše naše šole.

Praznično voščilo učiteljic PŠ Krtina

KAJ DOGAJA MED PEVCI IN IGRALCI?

Prejšnja leta smo se v mesecu decembru smo se z veseljem pripravljali na božični koncert v krtinski cerkvi ali na praznično prireditev, ki smo jo med vas ponesli v prostorih šole. Letos pa je vse nekoliko drugače? Vseeno nismo pozabili na vse, ki ste radi prišli in si obogatili decembrske dni z ogledom naših predstav. Strnili smo vrste in se odločili, da letos med vas ponesemo praznično vzdušje s filmom. Učenci smo v naših družinah prepevali, pripovedovali pravljice, se zabavali na snegu, pekli in še marsikaj. Vse to smo ob pomoči naših staršev zapisali na videoposnetek. Delčki so se med seboj prepletli, obogatili z glasbo, sliko in nastal je naš prvi film z naslovom

PRAZNIKI NAJLEPŠE DIŠIJO DOMA.

POVEZAVA DO FILMA:

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

GUGAM, SE GUGAM-tehniški dan

V četrtek in petek, tik pred jesenskimi počitnicami, smo petošolci izdelovali izdelke-gugalnice. Vso gradivo smo dobili v tehniških škatlah. Delo je bilo povezano s temo, ki je bila razložena pri predmetu naravoslovje in tehnika. Sedaj učenci vemo, kakšni so sestavni deli gugalnice ter katere vrste so. Za lažje predstavljanje sestavnih delov, smo si dve različni ogledali na naših igriščih. (Živa Oražem)

                                                                                                               

JE KAJ NOVEGA V 1.K?

Seveda. Kar dve novosti smo izdelali in jih pridno uporabljamo. Lahko pa jih izdelate tudi doma. Zabavni krog Zabavnik nam pomaga da se nasmejimo, gibamo, pojemo, žgečkamo, plešemo…in popestrimo delo. Že zjutraj pa si vsak lahko pritrdi svojo ščipalko na krog čustev.

OD ČRKE DO ČRKE

Tudi vi uživate v risanju? Kaj pa v risanju z brivsko peno? Poskusite, ne bo vam žal, pa še prostor bo lepo dišal. Prvošolci uživamo v risanju črt, vzorčkov, enostavnih slik, pa tudi številk in črk. Naše roke postajajo čedalje bolj spretne in pripravljene na pisanje v prave zvezke. Včasih pa si pomagamo tudi s pisanjem v polento, mivko ali moko. Prav zabavno je!

JEŽEK V PRAVLJICAH UČENCEV 2. Kbesedilo

Učenci drugega razreda smo na sprehodu med polji nabrali na tleh ležeče koruzne storže ter iz zrn ustvarili čudovite naravne umetnine. Vsak učenec je za svojega ježka napisal tudi pravljico ali pesmico. Nekaj likovnih umetnin si lahko ogledate spodaj. 


TEDEN OTROKA – besedilo

DEJAVNOSTI V 3.K-besedilo


SKRBIMO ZA ZDRAVJE

Prvošolci smo lepe sončne jesenske dneve pogosto izkoristili za krajši pobeg v naravo. Včasih je bil to samo sprehod ob Radomlji ali do Škocjana, nekajkrat pa nas je pot zanesla tudi malo dlje. Skrbimo za kondicijo in vzdržljivost in veseli smo, da nam lepota naše okolice to omogoča. Lepo nam je bilo!


JESENSKO USTVARJANJE V 1. K

Učenci 1.k postajajo vedno bolj spretni. Radi ustvarjajo, režejo in delajo odtise z različnimi materiali, tudi jabolka in hruške smo uporabili. Ob ustvarjanju pa se sproščamo tudi z umirjeno glasbo ali pravljicami.


DAN TRAJNOSTNE MOBILNOSTI-besedilo


KULTURNI DAN V 5. RAZREDU-besedilo


UČENCI 2.K V ARBORETUMU VOLČJI POTOK

V torek, 8. septembra 2020, so učenci 2.k razreda imeli naravoslovni dan. Obiskali so arboretum kjer so izvedeli veliko novega o drevesih in grmih ter doživeli kup zanimivih reči. Med drugim so pokusili sadeže japonskega cvetnega drena in iskali vrtnico z najlepšim vonjem.

Dostopnost