London

EKSKURZIJA V LONDON V soboto, 19. maja 2018, zjutraj ob 1.30, smo se učenci naše šole in učitelji spremljevalci zbrali pred šolo, kjer nas je pričakal avtobus, s katerim smo se odpeljali na pot do Benetk. Tam smo po opravljenih formalnostih na letališču Marco Polo počakali na letalo letalske družbe Easyjet, s katerim smo poleteli do londonskega letališča Gatwick. Ker je to drugo največje letališče v Londonu, smo potrebovali kar nekaj časa, da smo prišli do postaje vlaka, ki nas je odpeljal proti centru Londona, v bližino ulice Croydon, kjer smo bili v prijetnem hotelu Premier Inn nastanjeni v času našega bivanja v Londonu. Od tam smo se vsak dan odpeljali na postajo Victoria station, od tam pa s podzemno železnico v najrazličnejše smeri Londona. Na hodnikih podzemne železnice in na vlakih smo preživeli kar nekaj časa in dodobra spoznali ta hitri in nam nepoznani način gibanja po mestu. Peljali smo se tudi s slavnim double deckerjem, ki pa je zaradi obilice prometa dokaj počasno prevozno sredstvo, znamenitosti Londona smo si ogledali tudi ob vožnji z ladjico po reki Temzi in ob počasnem vrtenju v kabini slavnega London Eye-ja, ogromnega kolesa, ki je bil ob Temzi postavljan ob vstopu v drugo tisočletje. Ogledali smo si muzej voščenih lutk Madame Tussaus, National History Museum, Science Museum, National Gallery, se sprehodili do Buckinghamske palače, si ogledali čudovito arhitekturo Houses of Parliament, katedrale Westminster Abbey, slavni zvonik Big Ben, ki je v procesu prenove, edinega dvižnega mostu na Temzi Tower Bridge, občutili utrip uličnega nastopanja na Leister Square, utrip Kitajske v predelu China Town, prisostvovali glasbenim in plesnim nastopom na Picadilly Circus, si ogledali menjavo straže Horse Guards Parade in uživali v netipičnem, sončnem Londonskem vremenu. S pravim angleškim zajtrkom so nas razveselili v hotelu, kjer so nam ob prihodu postregli tudi s prigrizki in pijačo, dvakrat smo se do sitega najedli v tipičnih londonskih pubih. Željko in Tjaša sta kot predstavnika agencije poskrbela za odlično vodenje, učiteljice spremljevalke pa smo skrbele, da smo bili ob pravem času vsi na pravem mestu. Potovanje je minilo kar preveč hitro in v ponedeljek popoldne smo se morali podati nazaj na pot proti letališču Gatwick. Na letališču v Benetkah smo pristali z enourno zamudo. Tam nas je čakal avtobus, s katerim smo se ob 3.30 vrnili v Dob pred šolo, kjer so učence pričakali starši. Z organizacijo in vodenjem smo bile učiteljice zelo zadovoljne. Tudi učenci so se potrudili in upoštevali naša navodila. Vsi skupaj smo si bili ob koncu edini, da bi si želeli, da bi potovanje trajalo dlje. Helena Gregorič

Noč knjige

DRUŽENJE S PISATELJICO Pomladni april je na Slovenskem zaznamovan s knjigo. Na naši šoli smo dneve slovenske knjige zaznamovali z menjavo knjig, v tore, 24. 4., pa smo se popoldne družili s pisateljico (in tudi našo učiteljico) Tatjano Kokalj. odkrila nam je nekaj skrivnosti sveta nastajanja in zorenja književnih iskric, ki sčasoma prerastejo v knjige. O tem smo se v šolski knjižnici pogovarjali ob njeni zadnji knjigi Packa na asfaltu. Prvo idejno iskrico za nastanek prav te knjige so ji dali njeni lanskoletni učenci, tretješolci. Delo razgalja medvrstniške odnose, družbeno izključenost, nenavadno prijateljstvo ... - Preberite!

Košarkarji

Slike s turnirja U11

Plavalni tečaj

Učenci 3. razreda imajo te dni plavalni tečaj, ki ga bomo izvedli v 4 delih. Glede na predznanje, so jih plavalni učitelji razdelili na 5 skupin. Delo poteka tako na suhem kot v bazenu z različnimi pripomočki, da bodo učenci osvojilo pravilno tehniko prsnega plavanja. Vmes pa je seveda še čas za igro v vodi in malico.

Kulturni praznik 8. februar 2018

Foto: Teja Habič 7.b

Boterstvo na šoli

Dan, ko starejši učenci berejo mlajšim, se z njimi igrajo in jih učijo. Foto: Teja Habič 7.a

Kope2018_2

Kope2018_torek

Nekaj slikic učencev po sobah in s smučišča. Več slik s smučišča sledi,

PešBus

Na matični šoli in podružnici smo uspešno zaključili projekt pešbus. Tako učenci kot spremljevalci so bili navdušeni.

Teden otroka

Dogajanje na šoli v tednu otroka.

Zdravje+

Fotografije: Helena Per, Tina Kuhar, Lucija Smolnikar, Lara Oražem <p> <p>Sobota, 23. 9., 2017, FESTIVAL ZDRAVJA + in zaključek projekta TRAJNOSTNA MOBILNOST V ŠOLI<p> Sodobni čas prinaša mnogo dobrega, naprednega – da bi to na človeško življenje in okolje tudi vplivalo pozitivno, se moramo do okolja in drug do drugega obnašati odgovorno. Kamenček k tej odgovornosti smo dodali tudi učenci in zaposleni v OŠ Dob, z nami skupaj pa še vsi, ki so v Festivalu zdravja+ in zaključku projekta Trajnostna mobilnost prepoznali (izbrani smo bili kot primestna šola) vsebine, ki dolgoročno koristijo ne samo ožjemu okolju, ampak vsem nam. Opozoriti smo želeli na zdrav način življenja – vsakovrstno gibanje in ukvarjanje s športom, uravnotežena prehrana in na izbiro, kako pridem do neke točke, v našem primeru šole. Mi smo izbrali hojo, skiroje, rolerje … v spremstvu učiteljev ali staršev. To je bil naš dan brez avtomobila, naš prispevek k trajnostni mobilnosti, ki je lahko prijazna tako nam, osnovnošolskim udeležencem v prometu (Pešbus, Bicivlak) in okolju. <p>

Strunjan 2017

Vsi smo že odlični plavalci in skakalci v vodo. Je pa res, da ne samo plavamo. Obiskali smo Portorož in Piran, si ogledali Luko Koper in Sečoveljske soline, ter se veliko naučili o tukajšnjem podnebju in krajih.

Prvič v šoli

Dobrodošli naši novi učenci

Dostopnost