Poletna okrasitev table pri vhodu v OŠ za nižjo stopnjo.

Poleti je čas zame, ko se veliko gibljem in okrepim.
Želimo vam brezskrbne in prijetne počitnice.
TILI SE JE PO DELU NA DALJAVO VRNILA V 1. razred. Poglejte si posnetek te sreče šolskega psa in učencev.
Poglejte si vse izdelke učencev in učenk, ki so jih ustvarili v času šolanja na daljavo za namen prazničnih voščil, okrasitev in obdarovanj.
Za 1. tehniški dan smo bili pridni kot čebelice🐝, izdelali smo jih iz odpadnega materiala.
Učenci so dobili izziv, da razmislijo, kaj bi lahko izdelali iz odpadne embalaže.
Vsak učenec se je v enem tednu moral odločiti, kaj bo naredil, poiskati ustrezen material in premisliti postopke dela.
Nato je narisal in napisal načrt dela.
Na tehniški dan so izdelali svoje izdelke. Pri delu so bili učenci zelo izvirni in kreativni.
Po končanem delu so bili učenci na svoje izdelke zelo ponosni in so jih uporabili za igro.
Izdelke smo razstavili na hodniku, da so se jih ogledali še drugi učenci šole.
Prvič so v šolo prišli robotki. Najprej smo dobili telo in glavo. Glavo smo pritrdili na telo.
Dobili smo tudi knjižico z ukazi. Na ukazih so bile narisane puščice za naravnost, levo in desno.
Iz puščic sva sestavili potko, po kateri se je robotek premikal. Kubotu sva dali ime Miki.
Imeli sva se zelo dobro.
Manca in Enesa
Učenci 1. a razreda smo imeli tehniški dan. Iz tulca, vrvice in fižola smo izdelali preprosto igračo. Z njo smo se igrali.
ROBOTIKA V 2. A IN 2. B

Učenci 2. razreda so se v tednu otroka s pomočjo malih robotkov spoznali z začetnim programiranjem.

Vsi so se strinjali, da bi tak dan z veseljem še ponovili.
Danes smo imeli tehniški dan. Prinesli smo odpaden material. Vsak si je sam zamislil, kaj bo naredil, zato je najprej zapisal in narisal načrt svojega izdelka. Pri delu smo uživali, bili smo izvirni in kar natančni. Na koncu smo svoj izdelek še pobarvali in razstavili na hodniku. Jaka in Matevž, 3.b
V torek smo imeli športni dan. Vsi učenci smo v šolo prišli peš ali s kolesom, saj je bil dan mobilnosti. Ko smo prišli v razred smo malo barvali, potem smo jedli malico. Po malici smo reševali naloge po dva v paru. Z razredom smo šli v vas. Tam smo si ogledali prometne znake. Malo smo šli po pesku. Šli smo mimo igral pod Močilnikom. Najbolj všeč mi je bil sprehod.

Maruša Murn, 3.b
TILI V PRVEM RAZREDU (8. 10. 2020)

Psička Tili redno obiskuje učence 1. b razreda in jih motivira pri njihovem delu.
Tokrat sta Tili in njena vodnica Ksenija opravljali izpit, da lahko s svojim delom nadaljujeta.

POGLEJ FOTOGRAFIJE
BRINA RISBICANekateri že pridno delajo naloge. Brina iz 2. b razreda je narisala tole risbico.
Z učenci 2. razredov smo obiskali medijsko hišo PRO PLUS. Učenci so si ogledali studio, uredništvo, sobo za režijo... Bilo je zelo zanimivo.
Z učenci 2. razredov smo obiskali Galerijo Domžale, kjer smo si ogledali razstavo in imeli delavnico.
Kulturni dan 3. razredov v Galeriji Domžale

V Galeriji Domžale smo videli veliko slik. Tam je bila tudi vodička Lučka. Pokazala nam je 14 slik. Naredila jih je Tamara. No, tudi natisnila jih je. Nato smo slikali svoje slike. Iz kolaža in revij smo izrezali slike. Bile so zelo lepe. (Klara, 3. a)

Obisk Galerije Domžale

V januarju smo s prvo triado obiskali Galerijo Domžale. Prijazna kustosinja nam je nekaj povedla o galeriji, ki je bila pred kratkim prenovljena. Popeljala nas je skozi razstavo. Za učence pa so pripravili tudi zanimivo likovno delavnico, kar v galeriji. Učenci pravijo, da se bodo tja radi vrnili.
Pri urah športa nam učitelj Milan vedno pripravi zanimive dejavnosti. Po takih uri se vedno radi sprostimo v krogu.
Učenci na slaščičarskem krožku - 3. razred.
Danes smo imeli tehniški dan. Namesto torb smo v šolo prinesli nahrbtnike. Delali smo v skupinah. Izdelovali smo smrečice iz papirja s tehniko origami. Prilepili smo jih na voščilnice in jih okrasili z okraski. Voščilnice smo izdelovali za sejem, kjer jih bomo prodajali. Zelo smo se zabavali. Bilo je veliko smeha. Bilo nam je zelo všeč. (Neja, Lia in Sajda, 3. b)

Učenci izbirnega predmeta Poskusi v kemiji so izvedli nekaj poskusov v 2. razredu.
Učenci izbirnega predmeta Poskusi v kemiji so izvedli nekaj poskusov v 2. razredu.
Športni dan
V torek smo šli v Bit center. Prva aktivnost je bila odbojka. Pri odbojki smo se zelo zabavali. Dvakrat je zmagala moja ekipa. Nato smo šli igrat igrice, kjer se moraš veliko gibati. Potem smo šli v fitnes. Tam smo telovadili na različnih napravah. Po fitnesu smo šli igrat hokej. Nekaj časa je vodila druga ekipa, nato pa smo izenačili.
Liam 3. a
Športni dan
V torek smo šli v Bit center. Prva aktivnost je bila odbojka. Pri odbojki smo se zelo zabavali. Dvakrat je zmagala moja ekipa. Nato smo šli igrat igrice, kjer se moraš veliko gibati. Potem smo šli v fitnes. Tam smo telovadili na različnih napravah. Po fitnesu smo šli igrat hokej. Nekaj časa je vodila druga ekipa, nato pa smo izenačili.
Liam 3. a
Danes nas je obiskal hrošček Simon. Poslušali smo pravljico ter zapeli in zaplesali Hroščkov ples.
Obisk živalskega vrta
Danes, 10. 10. 2019 nismo imeli pouka. Odpeljali smo se v živalski vrt v Ljubljano. Najprej smo si ogledali ovce in majhne opice. Odšli smo naprej do morskih levov. Tam smo si ogledali hranjenje in njihove vragolije. Bilo je zelo zanimivo. Pot smo nadaljevali do leva. Jedel je zajca. Potem smo naredili odmor za malico. Z vodičem smo šli v učilnico. Tam smo božali kraljevega pitona in tenreka.
Gledali smo tudi jelene in božali pujske.
Nal G.
Tehniški dan
Z učenci 2. b razreda smo izdelovali dinozavre.
Danes smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo živali iz tulcev. Imeli smo se zelo lepo. Izdelovali smo tudi lutke. (Gašper, Tinkara in Neja, 3.b)

Tehniški dan
Z učenci 2. razreda smo izdelovali dinozavre.
Tehniški dan 3. a
Delali smo igrače. Naredila sem kužka, lutko na kuhalnici in punčko iz škatlice za sir. Za kužka sem potrebovala tulec in karton. Iz kartona sem mu naredila noge. Narisala sem obraz. Za lutko na kuhalnici sem potrebovala kuhalnico in blago. Lutki sem naredila obleko in narisala obraz. Za punčko sem potrebovala škatlo od sira. Telo, roke in noge sem naredila iz harmonike. Na obraz sem ji narisala pegice.
Bilo mi je zelo všeč. Zelo, zelo si želim, da bi še ponovili. Hana K. O.

Izdelala sem punčko iz kuhalnice. Za to sem potrebovala leseno kuhalnico, blago in volno. Izdelek sem začela delati tako, da sem blago povila čez kuhalnico. Nato sem začela izdelovati lase. Na koncu pa sem naredila oči in usta. Ko sem končala s tem izdelkom, sem naredila ovčko. Za ovčko sem potrebovala tulec, zamaške in vato. Ko sem jo končala sem ji narisala usta in oči. Lažje mi je bilo narediti ovco. Zelo sem se zabavala.
Julija K.

ŠPORTNI DAN
Učenci 2. a in 2. b na obisku POP TV-ja

V petek smo obiskali POP TV. Tja nas je povabil Liin očka. Vodička Liza nam je razkazala studie, montažne sobe in režijo, ter nam razložila, kako poteka delo, kaj vse je potrebno, da nastane oddaja ali prispevek. Bili smo navdušeni. Hvala za povabilo.
Prvi šolski dan v novem letu 2019 v prvi triadi
Učenci 1. triade so pričeli novo leto v plesne vzdušju. Igrive koreografije na temo muzikala, ki so jim jih pripravili pedagogi Plesne šole Miki, so jim šle hitro od nog.
TILI V ŠOLI (15. 11. 2018)
Zadnjič sem si v kinu Domžale ogledala čudovit film Moj kuža Patrik. Govori o psu v šoli. Pes, ki postavi ustaljena šolska pravila na glavo. Pes, ki zna tolažiti, nagajati in biti prijatelj. Že naslednji dan sem potegnila kolegico Ksenijo, profesorico matematike in fizike na osnovni šoli Dob, za rokav. “Kako pa tvoj šolski pes?” ...
Preberi več
Psička Tili in učiteljica Ksenija na obisku pri učencih 1. b razreda.
Na slaščičarskem krožku so mladi slaščičarji pripravili sladke ježke.
Učenci 1. a in 1. b razreda smo ustvarjali skupaj s članicami Društva rokodelcev moravške doline.
Na obisk k učencem 1. a razreda prihajata Suzana in psiček Kaj. Tokrat smo se skupaj učili o številu dve.
Dostopnost