ZIMSKE POČITNICE SO TU – JUHUHU

Končno smo dočakali počitnice, ki smo si jih vsi pošteno zaslužili. Veseli smo bili, da so se nam zadnji teden pred počitnicami v šoli pridružili tudi četrtošolci in petošolci in je bila naša krtinska šola spet polna učencev.

Počitnice si lahko popestrite na zanimiv način, saj so  KD Franca Bernika, CZM Domžale in Knjižnica Domžale pripravili veliko brezplačnih dejavnosti (risanke, filmi, lutkovne predstave, lov na zaklad, kvizi, video recepti, predavanja…).

http://www.kd-domzale.si/zivele-pocitnice.html

KULTURNI UTRINKI NAŠE ŠOLE

ZGODBA O FRANCETU PREŠERNU

Tokrat smo se učiteljice podale na pot ustvarjanja in za vas pripravile program ob slovenskem kulturnem prazniku. Vabljeni k ogledu.

POVEZAVA DO OGLEDA: https://youtu.be/1epe0iezlGs

KRTINSKI KULTURNI UTRINKI

so nastali na pobudo gospe Danni Stražar, ki že dolga leta živi in dela na Švedskem, kjer poleg prevajalskega dela poučuje tudi kitaro in slovenski jezik. V preteklem letu je gostovala na naši šoli in predstavila svoje delo, kulturo in življenje na Švedskem. Tokrat pa nas je povabila, da s svojimi prispevki sodelujemo na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku. Krtinski učenci in učiteljice smo vedno veseli novih izzivov, zato smo se z veseljem odzvali in pripravili nekaj točk, ki si jih lahko ogledate na spodnji povezavi. Prireditev je potekala v soboto, 6. 2. 2021 v popoldanskem času po ZOOMu. Obiskovalcev je bilo zelo veliko, med njimi tudi veleposlanik RS V Kopenhagnu, g. Edvin Skrt ter izseljenski duhovnik, g. Zvone Podvinski, ki sta vse lepo pozdravila in se zahvalila za čudovit program. Program so pripravili učenci slovenskega jezika iz Nemčije, Danske, Švedske in Slovenije. Vsaka država pa se je oglasila tudi v živo in našo šolo je predstavil tretješolec Luka Stražar, ki je prenesel naše skupne pozdrave in predstavil točke. Lepo je bilo videti naše izseljence, ki se trudijo, da slovenska beseda in pesem tudi v tujini ne zamreta. Kultura ne pozna meja, če jo le nosimo v srcu in veseli smo, da smo s pomočjo sodobne tehnologije lahko bili del čudovite mednarodne prireditve.

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=h1KOavWGMnLYobqUcUEmgJVp


BRALNI IZZIV KNJIŽNICE DOMŽALE_preberi več


BRALNI IZZIV NAŠE ŠOLE , februar 2020-2021_več

 

Morda bi bilo zabavno, če si natisnete list za vsakega člana družine    in vsi sodelujete v izzivu.


                                     

ŠOLSKO LETO 2020/2021